zondag 9 maart 2014

Curriculum Analyse Deel D


Vraag V: Welke sterke punten herken je, wat zijn zwakkere punten?

De sterke kanten van het curriculum liggen onder andere bij het studiemateriaal, de studentenvoorzieningen en de toetsing van de opleiding.
De examencommissie is tevreden over de borging van de toetskwaliteit zoals blijkt uit haar studiejaarverslag. Ook studenten zijn tevreden met de voorzieningen en wijze van toetsen, wat blijkt uit onder meer de resultaten van de NSE 2013.

Vanuit de NSE geven studenten aan matig tevreden te zijn over de spreiding van de studielast over het studiejaar. Uit de onderwijsperiode-evaluaties  wordt duidelijk dat eerste en tweedejaars studenten tevreden zijn over de spreiding van de contacturen en dat de verhouding tussen contacturen en zelfstudie-uren goed was.

Wat uit de curriculum analyse en duidelijk uit de kritische reflectie naar voren komt, is dat studenten tevreden zijn over de beroeps-/praktijkgerichtheid van de opleiding. Docenten constateren echter dat er een duidelijke horizontale samenhang bestaat, maar dat deze niet zonder meer voor studenten herkenbaar is in de organisatie door de veelheid van soms kleine vakken. De opleiding heeft daarom besloten in de organisatie van het curriculum deze horizontale samenhang duidelijker zichtbaar te gaan maken.
De herziening van het curriculum wordt momenteel voorbereid en zal vanaf september 2014 actief uitgevoerd worden.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten